Spoeltjes naaimachine

1
arrow-down
2
arrow-down

U kunt toch nooit te veel naaimachine spoeltjes hebben! Met het juiste naaimachine spoeltje krijgt u het beste resultaat.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 40

sort-descending
Bernina spoeltjes CB 10st
11,00
Bernina spoeltjes roterend 10st
12,50
Bernina 1000/1001 spoeltjes 10st
Niet in voorraad
9,00
Info
Bernina 400/500/700 serie spoeltjes 10st
22,00
Bernina 800 serie spoeltjes 10st
39,50
Universele spoeltjes van kunststof 10st
5,00
Universele spoeltjes van metaal 10st
5,50
Pfaff spoeltjes 10st model ACDEFG
8,00
Pfaff spoeltjes  J - 10st
9,00
Pfaff spoeltjes model 'K' 10st
7,50
Pfaff Icon spoeltjes 10st model L
17,00
Pfaff spoeltjes hobby 10st
5,00
Pfaff spoeltjes van metaal, 10st
15,00
Husqvarna model 5/6/7 spoeltjes 10st
9,00
Husqvarna model 2/3/4 spoeltjes 10st
12,00
Husqvarna model 1 spoeltjes 10st
11,00
Husqvarna Epic spoeltjes 8st blauw
16,00
Husqvarna Hoog model spoeltjes 10st
5,00

Welk naaimachine spoeltje heb ik nodig?

Gebruik uitsluitend het juiste spoeltje die speciaal voor uw naaimachine is ontworpen. Het gebruik van een andere spoel kan schade aan de machine veroorzaken. Wij hebben altijd een grote collectie naaimachine spoeltjes op voorraad waardoor de keuze zeer ruim is. Want u kunt toch nooit teveel naaimachine spoeltjes hebben? Plastic spoeltjes worden steeds populairder en komen bijna in alle nieuwe modellen naaimachines voor, omdat ze duurzaam en goedkoop zijnKijk altijd goed welk spoeltje bij uw naaimachine hoort! Sommige merken hebben veel soorten modellen spoeltjes. Wilt u een universeel spoeltje aanschaffen dan kan het zijn dat het niet in uw naaimachine past. Het woord universeel suggereert dat het overal in past maar helaas is dat niet zo. Bekende naaimachine merken hebben bijna altijd een eigen ontworpen maat spoeltje in hun naaimachine zitten. Dus kijk altijd goed of u het juiste spoeltje bij het juiste merk en model koopt.
 

Bernina naaimachine spoeltjes
Bernina heeft er veel, maarliefst 5 soorten spoeltjes. 2 soorten metalen spoeltjes en 3 soorten plastic spoeltjes van standaard model tot jumbo spoeltjes.

Brother naaimachine spoeltjes
Brother heeft alleen maar een hoog of laag model naaimachine spoeltje, oude modellen hebben een laag model.

Elna naaimachine spoeltjes
In de nieuwe series Elna naaimachine gaan plastic spoeltjes in en de oude serie metaal.

Husqvarna naaimachine spoeltjes
Husqvarna kent alleen plastic spoeltjes. 4 soorten van recht, holle of met een bolle kant spoeltjes.

Janome naaimachine spoeltjes
Janome naaimachines kent maar één soort spoeltje, makkelijker kan niet! U koopt altijd de juiste model. Alleen voor de HD9 worden metalen spoelen gebruikt.

Pfaff naaimachine spoeltjes
Pfaff heeft maar liefs 5 soorten modellen spoeltjes waarvan de meeste van plastic zijn en één metalen model.

Singer naaimachine spoeltjes
Wij verkopen van Singer 4 soorten spoeltjes van recht model tot deelbare spoeltjes en spoeltjes met veer een erin.

Toyota naaimachine spoeltjes
In de meeste machine van toyota gaan plastic spoeltjes in en wat oudere machine metalen.

Universeel naaimachine spoeltjes
Plastic spoeltjes worden steeds populairder en komen bijna in alle nieuwe modellen naaimachines voor, omdat ze duurzaam en goedkoop. Deze passen helaas niet in de bekende merken naaimachines.

• Metalen spoelen:

Metalen spoeltjes zijn samengesteld uit behandeld staal. Dit zijn de meest voorkomende spoeltjes in wat oudere naaimachines.
 

• Plastic spoelen:

Plastic spoeltjes worden steeds populairder en komen bijna in alle nieuwe modellen naaimachines voor, omdat ze duurzaam en goedkoop zijn. Plastic spoeltjes zijn over het algemeen net zo goed als metalen spoeltjes.

 
 

Waar moet ik op letten bij aankoop van naaimachine spoeltje

Dit zijn de meest voorkomende vragen en antwoorden waar we regelmatig mee te maken hebben.

Hoeveel spoeltjes heb je echt nodig?

 Een gemiddelde naaister heeft tussen de 20 á 30 naaimachine spoeltjes voor hun naaimachine. Kijk maar eens hoeveel kleuren garen u gebruikt, elke keer over spoelen is ook niet handig.

Passen in alle naaimachines het zelfde spoeltje

Het antwoord is nee, u moet de juiste spoel gebruiken die voor uw naaimachine zijn gemaakt. Raadpleeg uw handleiding of vraag in de onze winkel voor advies. 

Plastic spoeltjes kunnen breken als ze te vol zijn gespoeld

Als u de spoeltje van een naaimachine te strak vult, dan kan het plastic breken. Dit kan komt ook geregeld bij oude spoeltjes voor omdat het plastic gewoon verouderd.

Plastic of metalen spoeltje wisselen als ze even groot zijn

Naaimachines die worden geleverd met een plastic spoeltje dan zijn ingesteld voor een lichtere plastic spoel dan kan u niet een metaal spoeltje gebruiken. Dit zal uw naaimachine anders beschadigen en invloed op de draadspanning hebben.

 

Hoe moet ik een spoeltje plaatsen

U moet natuurlijk eerst beginnen een naaimachine spoeltje vol te spoelen met spoeldraad. Eén spoeltje doet u altijd links onderin in de naaimachine. Er zijn twee manieren om het spoeltje te plaatsen van bovenaf of aan de voorzijde. Als u het spoeltje aan de voorzijde moet plaatsen dan haalt u eerst het spoelhuis eruit daar plaats u het spoeltje in het spoelthuis trekt de spoeldraad door de spanningveer en plaatst u het spoelhuis weer terug in de machine. Dit kan een metaal spoeltje zijn of een plastic spoeltje, dit hangt af van het merk en model. Als u het naaimachine spoeltje bovenop moet plaatsen, dan haalt u eerst het beschermdeksel weg, plaats u het spoeltje in de opening en laat u de draad van bovenaf naar links draaien. Trekt u nu zachtjes aan de spoeldraad dan draait het spoeltje tegen de klok in. Breng het spoeldraad door het spanningveertje heen en plaats de beschermdeksel weer terug. Bij dit systeem worden altijd plastic spoeltjes gebruikt.
 

Wat doet een naaimachine spoeltje

Geen naaimachine kan niet zonder een spoeltje, dus geen spoeltje geen steek. Een spoeltje zorgt er samen met de bovendraad voor dat een naaimachine een steek kan maken. De bovendraad gaat samen met de naaimachine naalden door het gat van de steekplaat naar beneden, waar de grijper achter/onder het spoeltje de bovendraad op pakt en brengt dit samen tot een verknoping van een steek.