Laden...

Borduurgaren

De beste kwaliteit borduurgaren met de mooiste kleuren voor een professionele borduurresultaat. Kies uit meer dan 1000 verschillende kleuren van verschilende merken.


Borduurgaren

Borduren is een leuk tijdverdrijf en een goede manier om stof te decoreren. Voor borduren heb je een aantal dingen nodig, zoals een borduurnaald, borduurgaren en eventueel een borduurmachine. Voor welke projecten kun je borduurgaren wel en niet gebruiken? En welke soorten garen zijn er te koop? Bij Huissteden vindt je borduurgaren in meer dan duizend kleuren van verschillende merken en materialen.
      

Hier gebruik je borduurgaren voor

Borduurgaren is een speciale soort garen die bedoeld is om mee te borduren. Het verschilt qua dikte van naaigaren en heeft meer glans. Borduurgaren gebruik je voor borduurwerken die je zowel met de hand als met een borduurmachine kunt maken. Gebruik het borduurgaren alleen voor gedetailleerde werken en niet om naden in kleding te maken. Omdat het garen dunner is, breekt het sneller en daarom is het minder geschikt om kleding mee te maken. Gebruik het borduurgaren waar het voor bedoeld is: om prachtige borduurwerken te maken.

Het voordeel van borduurgaren

Waarom zou je speciaal borduurgaren gebruiken in plaats van gewoon naaigaren? Het voordeel van borduurgaren is dat het fijner en dunner is dan naaigaren, wat ideaal is voor borduurwerken. Je kunt zo een gedetailleerder werk met een mooiere uitstraling maken. De meeste soorten borduurgaren hebben meer glans dan naaigaren, wat voor een mooi effect zorgt. Je wilt graag dat je borduurwerk opvalt en levendig is en met speciaal borduurgaren bereik je dit effect het makkelijkst.

Hier moet je op letten tijdens het kopen van borduurgaren

Wanneer je borduurgaren koopt, let je erop dat je een type garen koopt dat past bij je borduurwerk. Sommige soorten borduurgaren hebben bijvoorbeeld een hogere glans, een hogere stevigheid of hebben speciale effecten. Afhankelijk van je doel, kies je de juiste soort. Als je van plan bent om een borduurmachine te borduren, kies je voor speciaal spoeldraad dat in verschillende diktes verkrijgbaar is. Uiteraard let je ook op de verkrijgbare kleuren en bij voorkeur gebruik je voor één borduurwerk hetzelfde type draad, zodat het werk een mooi geheel vormt.

De verschillende soorten borduurgaren

De populairste soort borduurgaren die voor vrijwel elk type borduurwerk gebruikt kan worden is rayon borduurgaren. Je gebruikt dit garen voor hand en machine. Een ander optie is polyester borduurgaren, dat veel op rayon lijkt. Polyester is duurzamer, maar heeft minder glans. Voor fijner materiaal is katoenen borduurgaren een goede keuze, omdat het een fijne draad heeft. Voor accenten en verfraaiingen kun je metallic of special effect borduurgaren gebruiken. Heb je een borduurmachine? Dan kun je spoeldraad gebruiken.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Klant Reviews
8658 reviews

100% beveelt
Huissteden aan

Word zeer snel verzonden

 
26-5-2022

De webshop waar ik al mijn benodigdheden koop op gebied van naaien en borduren. En zelfs mijn machine heb aangeschaft. Het bied vele betaal opties, word snel verzonden. Ik ben een tevreden klant.

Een super bedrijf met klantvriendelijkheid

 
8-6-2022

Na telefonisch contact met goed advies bestelling geplaatst. Direct via de mail een bevestiging en factuur. Zodra het verstuurd was ( dezelfde dag) een verzendbevestiging ontvangen. Zending was te volgen en de volgende dag in huis. Perfecte verkoop dus!

Huissteden Naaimachines

Langstraat 96 
3771 BJ  Barneveld  
Tel: +31 (0)342 - 491 591 

Maandag Gesloten
Dinsdag 9:30 - 17:30
Woensdag 9:30 - 17:30
Donderdag 9:30 - 17:30
Vrijdag 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:30 - 16:00

U bezoekt de webshop via een verouderde browser, hierdoor kan het zijn dat de webshop niet optimaal werkt. We raden u aan om de webshop in een andere browser te bekijken. Lees hier meer over veilige browsers.