Elastiek, Band en Koord

De Prym biedt een compleet assortiment aan elastiek, band en koord voor het maken van een broek en rok, kinderkleding, lingerie en zwangerschapskleding.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 159

sort-descending
Prym Instekers voor elastiek
5,60
Prym Standaard smal elastiek, wit 3.5mm
3,70
Prym Standaard elastiek, wit 5mm
3,70
Prym Elastiek van natuurlijke vezels, 5mm
6,20
Prym Standaard elastiek, zwart 5mm
3,70
Prym Standaard smal elastiek, wit 6mm
3,70
Prym Standaard elastiek, wit 7mm
5,60
Prym Standaard elastiek, zwart 7mm
5,60
Prym Sport elastiek, wit 8.5mm
5,60
Prym Standaard elastiek, wit 10mm
6,20
Prym Standaard elastiek, wit 12mm
3,70
Prym Standaard elastiek, zwart 12mm
3,70
Prym Standaard elastiek, wit 20mm
3,20
Prym Standaard elastiek, zwart 20mm
3,20
Prym Standaard elastiek, wit 25mm
3,70
Prym Standaard elastiek, zwart 25mm
3,70
Prym Transparant elastiek
5,10
Prym Knoopsgaten elastiek, wit 12mm
4,60

Prym elastiek waar altijd rek in zit

De elastische Prym elastiek, band en koord van Prym zijn net als de diverse bijbehorende accessoires van bijzonder hoge kwaliteit. Ten teken daarvan draagt een groot aantal artikelen nog steeds het merksymbool van de gouden zigzagdraad sinds jaar en dag waarborg van de strengste kwaliteitsnormen.

Dankzij de toepassing van uitsluitend eersteklas grondstoffen, een perfect samengestelde vezelmix en gekeurd kwaliteitsrubber vormt intensief gebruik en sterke belasting voor de elastiekbanden van Prym geen enkel probleem. Prym-artikelen verliezen ook bij hoge wastemperaturen niets van hun superieure eigenschappen, zijn slijtvast en rekken niet uit. Elastiek en accessoires voldoen zo aan de meest uiteenlopende eisen op het gebied van naaien en kleren maken.

☼ Oeko-Tex-certificaat

Qua milieuvriendelijkheid huidverdraagzaamheid en duurzaamheid voldoet Prym-elastiek aan de hoogste eisen. Daarop wijst het bloemsymbool, dat in de kolom “materiaal” veelvuldig aantreft. De producten die dit symbool dragen zijn vervaardigd volgens de strenge Oeko-Tex (Eco-Tex) norm. De milieuvriendelijke en grondstofzuinige productieprocessen staan onder voortdurende controle van onafhankelijke instituten

 

Welk elastiek heeft Prym

Prym levert Eersteklas vakmanschap en maakt een succesvolle materiaalmix wat leid tot een hoge duurzaamheid en een lange levensduur.

 

Gevlochten elastiek

De gouden zigzagdraad in de producten duidt op de gevlochten samenstelling. De elastieken worden bij uitrekking smaller. De gummi-draden liggen gelijkmatig verdeeld naast elkaar.

Geweven elastiek

Geweven elastiekbanden hebben inslag- en kettingdraden. De draden lopen langs en dwars op de bandrichting. De bandbreedte blijft bij rekking gelijk. De gummidraden zijn ook hier gelijkmatig naast elkaar over de breedte verdeeld.

Los geweven/gehaakte elastiek

Voor fijne en lichte stoffen zijn er geweven/gehaakte elastiekbanden b.v. elastiekband zacht en plooi-elastiek.

Omvlochten elastiek

Bij omvlochten elastiek lopen de gummidraden in het midden, omvlochten met textielgarens. Wordt toegepast bij baby-elastiek, dat met zeer zachte garens omvlochten is en bij elastische koorden.