Laden...

Prym Haken / Ogen

Alle Prym drukknopen zijn altijd de juiste keuze als het gaat om hoogwaardige drukknoppen voor een breed scala aan toepassingen.


Drukknopen koop je in alle maten en kleuren

Hoogste kwaliteit en precisie

Naaivrije producten zoals drukknopen, jersey drukknopen, sport- en campingdrukknopen, jeansknopen en oogjes zijn bedoelt om bijvoorbeeld kledingstukken en zeilen af te sluiten. Over het algemeen zijn drukknopen gemaakt van verschillende metalen, zoals metaal of plastic. Met behulp van hoogwaardige materialen werken alle producten precies, zijn ze corrosiebestendig en hebben ze een lange levensduur. Een drukknoop bestaat altijd uit twee bij elkaar behorende delen die aan elkaar klikken volgens het male-female principe. Het bovendeel en het onderdeel kunnen ieder op zich ook weer uit twee delen bestaan, waartussen een laagje stof geklemd wordt. De zichtbare kant van het bovendeel kan eruitzien als een sierknoop.
Vernietbare producten van Prym worden uitsluitend uit hoogwaardige materialen vervaardigd. Perfecte productiemethoden en veredelingstechnieken zorgen voor corrosiebescherming en een duurzame precieze werking. Wassen, centrifugeren, reinigen, strijken, mangelen – geen probleem voor de vernietbare producten van Prym. Dankzij de gemiddelde sluitkracht zijn de naaivrije Prym drukknopen de perfecte oplossing voor jassen, anoraks, jurken, rokken en textiel van fijn leder.

  

Vind de juiste Prym drukknoop

Er zijn er ook verschillende drukknopen in omloop. Voor welk project moet ik welke drukknoop hebben? Hier een klein overzicht.

Aannaaidrukknopen

De Aannaaidrukknopen zijn handig omdat u dan geen extra gereedschap nodig heeft om te bevestigen. Deze zijn gemaakt van metaal en plastic en bestaan net als alle andere drukknopen uit twee delen met elk met een boven- en een ondergedeelte. Omdat ze met draad en naald uit de hand worden vastgezet. Vaak wordt dit type sluiting genaaid op een jasje zodat ze niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant. 

Jersey drukknopen

Jersey drukknopen zijn meestal te herkennen aan een open ring waardoor de stof zichtbaar blijft en de drukknoop minder opvalt. Er zijn ook jersey drukknopen leverbaar met een gesloten ring. Beide versies zijn verkrijgbaar in diversen kleuren. De gesloten versie is beste geschikt voor elastische stoffen. Maar zelfs voor dunne niet-elastische stoffen kunnen de jersey drukknopen worden gebruikt. 

Color snaps

Color snaps zijn gemaakt van plastic en zijn kleurrijk. Ze zijn in standaard ronde vorm maar, ook in harten, sterren en bloemen. De Prym color snaps zijn in een handomdraai erop gemaakt en zijn met name geschikt voor baby en kinderkleding.

Anorak drukknoppen

Anorak drukknopen zijn de meest voorkomende model drukknopen en ze zijn met name geschikt voor alledaagse kleding zoals jassen en broeken. In deze drukknoppen zit een veer geïnstalleerd die ervoor zorgt dat deze goed gesloten blijft bij het dragen van de kleding. De drukknoppen zijn gemaakt van roestvrij messing en hebben ze een lange levensduur. Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zoals zilver, goud, antiek  zwart en wit, antiek koper, oud zilver, oud koper of oud ijzer.

Drukknoppen voor sport en kamperen

Voor zwaardere projecten zoals tenten, luifels of sportkleding zijn de drukknopen voor sport en kamperen de juiste keuze. Deze zijn met een veer die er hiervoor zorgt dat de knoppen een sterke sluitkracht hebben en dus ook bestand zijn tegen regen en wind.

Drukknoppen om vast te schroeven

Voor het bevestigen van zeildoeken voor op boten en caravans waarvan de drukknopen vastgeschroefd moeten zitten. De ene kant kan stevig vastgeschroefd worden op een ondergrond en de andere is vastgeklonken aan het zeil.

  

Waar is een drukknoop van gemaakt

De perfecte vorm en het speciaal gekozen en verwerkte materiaal van de S-veer garandereneen constant gelijkblijvende sluit- en openingskracht van de knoop. De randen van de drukknoopkogeldelen zijn glad afgewerkt en hebben dus geen scherpe rand. De stof is zo beschermd tegen beschadiging

Hoe maak ik drukknopen vast?

De hulpmiddelen en instructies zijn bij het pakket inbegrepen, zodat u onmiddellijk kan beginnen! Als alternatief kunnen de "Anorak"  drukknoppen ook worden bevestigd met de Prym Vario tang. Deze Prym tang is zeer eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat het bevestigen van uw aangeschafte sluiting eenvoudig en soepel verloopt. Het bijgesloten gereedschap voor gaten wordt gebruikt voor het ponsen in het weefsel met een diameter van 3 mm of 4 mm. En het klinken van oogjes en drukknopen is geen probleem met de kwaliteit stang.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Klant Reviews
7869 reviews

100% beveelt
Huissteden aan

Word zeer snel verzonden

 
26-5-2022

De webshop waar ik al mijn benodigdheden koop op gebied van naaien en borduren. En zelfs mijn machine heb aangeschaft. Het bied vele betaal opties, word snel verzonden. Ik ben een tevreden klant.

Een super bedrijf met klantvriendelijkheid

 
3-3-2022

Goede informatie over de naaimachine onderdelen, Wat fijn is dat je door merk en type naaimachine een goede keus kan maken voor voetjes etc. Makkelijk te bestellen en snelle levering. .

Huissteden Naaimachines

Langstraat 96 
3771 BJ  Barneveld  
Tel: +31 (0)342 - 491 591 

Maandag Gesloten
Dinsdag 9:30 - 17:30
Woensdag 9:30 - 17:30
Donderdag 9:30 - 17:30
Vrijdag 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:30 - 16:00

U bezoekt de webshop via een verouderde browser, hierdoor kan het zijn dat de webshop niet optimaal werkt. We raden u aan om de webshop in een andere browser te bekijken. Lees hier meer over veilige browsers.