Naaigaren

Naaigaren is vaak een synthetisch draad dat voor vele doelen geschikt is. Het is een goede keuze voor de meeste naaimachines, ook voor met de hand is dit een goede keuze.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 816

sort-descending
Gütermann naaigaren 800 wit, 200m
Speciale prijs 3,35 Normale prijs 4,15
Gütermann naaigaren 800 wit, 500m
Speciale prijs 5,50 Normale prijs 6,85
Gütermann naaigaren 800 wit, 1000m
Speciale prijs 8,50 Normale prijs 10,40
Gutermann super sterk naaigaren - 800 wit
Speciale prijs 3,50 Normale prijs 4,25
Gutermann Denim 1016, wit
2,95
Seraflex Col.2000, wit
Speciale prijs 3,25 Normale prijs 3,95
Gutermann Naaigarenset
14,50
Gutermann Naaigarenset 10st, Col.1
19,50
Gutermann Naaigarenset 20st
Niet in voorraad
35,00
Info
Gutermann naaigaren album 42st
Niet in voorraad
65,00
Info
Gütermann Naaigarenset met Zoomlat en Seam-Fix
22,95
Gütermann Naaigarenset met meetlint
21,50
Gütermann Naaigarenset met spelden en machinenaalden
25,50
Mettler Seralon Naaigaren voordeelbox 96st
actie
Speciale prijs 252,00 Normale prijs 309,00
Gütermann opvallende kleuren Nostalgiedoos
18,90
Gütermann pastelkleuren Nostalgiedoos
18,90
Gütermann basiskleuren Nostalgiedoos
18,90
Gutermann Naaigarenset 10st, Col.5
19,50

Goed naaigaren voorkomt problemen

Als u problemen ondervindt met uw naaimachine, moet u eerst de naaimachine naald vervangen . Als u nog steeds problemen ondervindt, moet u zich afvragen of uw naaigaren van goede kwaliteit is. Mensen denken vaak dat er geen verschil is in naaigaren en kopen dus goedkoop naaigaren. Maar alle bekende naaimachine fabrikanten zullen altijd goed naaigaren adviseren van hoge kwaliteit. 
  

Naaimachines werken het beste met kwaliteit naaigaren

Als u de naaimachine inrijgt met naaigaren wordt het door diversen haakjes, geleiders en natuurlijk door een spanningsschijf geleid. Al deze obstakels waar de draad langs gaat, hebben als doel de spanning van de naaimachine te handhaven. Als u geen kwaliteit naaigaren gebruikt blijven overal pluisjes achter wat uiteindelijk problemen veroorzaakt bij de spanning. Al die pluisjes hopen op bij de spanningsschijf waardoor u geen gelijk matige spanning meer heeft. Goedkoop garen zit vol met pluisjes en oneffenheden. Niets is frustrerender dat u draad snel breekt, steken die overslaan en ongelijkmatige spanning. Het kiezen van kwaliteitsdraad zoals Gütermann zal deze negatieve kanten sterk verminderen.
  

Goedkoop naaigaren van polyester

Polyester naaigaren is vaker goedkoper naaigaren en is draad voor alle doeleinden en is geschikt voor de meeste naaiprojecten. Het is een goede keuze voor geweven stoffen, jeans en stoffen met stretch omdat Polyester niet gemakkelijk breekt. De meeste polyesterdraden worden behandeld met een wax- of siliconencoating, waardoor de draad gemakkelijk door de stof kan glijden. Polyester naaigaren is overal verkrijgbaar en wordt aangeboden in een breed assortiment van kleuren. Er zijn nog een aantal andere voordelen aan polyester garen het is duurzaam voor intensief gebruik. Het is sterker dan rayon of katoen en kleurvaster omdat polyestervezels het kleurpigment langer vast houden ook door meer wasbeurten.
 

Kies de juiste kleur naaigaren

Kies een naaigarenkleur die past bij de kleur van het materiaal of de stof waar u aan gaat werken. Als u de juiste kleur naaigaren niet kunt vinden, kies dan een naaigaren dat een of twee tinten donkerder is dan de kleur van de stof.

Als alternatief zou een lichter gekleurd naaigaren een uitstekende keuze zijn bij het mengen van de kleuren.
 

Welk merk naaigaren?

Wij adviseren Gütermann naaigaren voor uw naaimachine. Het is van 100% polyester zonder pluisjes en een goede vasthoudende kleur. Gütermann naaigaren is een wat duurder garen maar de kwaliteit is top. Kies uit diversen kleuren klossen van 200, 500 of 1000 meter.
   

Naaigaren voordeelsets

Weet u niet welk kleur u moet kiezen? Of zoekt u een leuk cadeau? We hebben diverse naaigaren voordeelsets van Gütermann, Madeira en Mettler, deze zijn toepasbaar op elke naaimachine. Deze zitten in een box zodat alle kleuren netjes en overzichtelijk bij elkaar zitten. Heeft u een lose naaidoos nodig? Ook deze hebben wij op voorraad.
  

Super sterk naaigaren

Super sterk naaigaren van Gütermann is een stuk dikker dan standaard naaigaren, meestal dikte 40. Super sterk naaigaren voor de naaimachine is van polyester. En wordt veel gebruikt bij dikke bekleding voor woonprojecten zoals bankkussens of raamschermen. Het is ook een uitstekende keuze voor zware deminprojecten, tentdoeken en items zoals rugzakken. Super sterk naaigaren is ideaal waar gewoon naaigaren sneller kan breken. 
  

Seraflex elastisch naaigaren

Seraflex is een product van Amann Mettler en is zeer elastisch. Seraflex zorgt voor een rekbare rechte steek die gewoon op uw naaimachine genaaid kan worden. En ideaal voor rekbare stoffen van o.a. ondergoed, lingerie, zwemkleding, sportkleding etc. Gebruik Amann Mettler Seraflex naaigaren zowel als boven- en onderdraad voor het meest optimale rekbare resultaat.
  

Transparant garen

Transparant naaigaren is bedoeld om onzichtbaar te zijn! Het transparant garen is draad dat zacht en licht is. Het is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren clear & smoke. Het wordt vaak gebruikt voor het naaien van kleding labels en veelkleurige banden. Het is ook een favoriet bij machinaal quilten. Hiermee kunt u alle kleuren stof naaien zonder de kleur van het naaigaren aan te passen. 
  

Op een andere manier iets vastmaken

Er zijn ook andere manieren om kleding aan elkaar vast te zetten. Drukknopen zijn een paar in elkaar grijpende schijven die gemaakt zijn van metaal of kunststof. Een ronde lip onder de ene schijf past in een groef op de andere en houdt ze vast totdat een bepaalde hoeveelheid kracht wordt uitgeoefend. Vlieseline kan ook gebruikt worden. Bij deze methode wordt textiel aan elkaar geplakt. Denk hierbij aan kragen, manchetten, gordijnranden en broekzomen.