Spoelhuis

1
arrow-down
2
arrow-down

Is u spoelhuis aan vervanging toe? Wij verkopen spoelhuizen van merken als Bernina, Brother, Bernette, Husqvarna, Juki, Pfaff en Singer.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 60

sort-descending
Universeel CB spoelhuis
15,00
Bernina CB standaard spoelhuis
50,00
Bernina Cordonnet spoelhuis
90,00
Bernina Roterende standaard spoelhuis
75,00
Bernina roterende borduur spoelhuis
129,00
Bernina 400/500/700 serie spoelhuis ▲
105,00
Bernina 400/500/700 Cordonnet spoelhuis ▲
95,00
Bernina 400/500/700 Spoelhuis met hoge draadspanning ▲
88,00
Bernina 710/750/780 spoelhuis
110,00
Bernina 710/750/780 Cordonnet spoelhuis
95,00
Pfaff standaard metalen spoelhuis
50,00
Pfaff oud model standaard metalen spoelhuis
40,00
Pfaff Creatief spoelhuis C/D/E/F/G
40,00
Pfaff standaard spoelhuis (J)
35,00
Pfaff Creatief spoelhuis (J)
55,00
Pfaff Icon en Husqvarna Epic spoelhuis
70,00
Pfaff Ambition/1.0-2.0-Smarter spoelhuis
22,00
Pfaff Ambition 610/620/630 spoelhuis
45,00

Spoelhuis naaimachine kopen?

Een spoelhuis voor een naaimachine heeft een zeer belangrijke functie met betrekking tot de draadspanning. Het spoelhuis biedt ook de juiste spanning op de draad op de spoel. Als het spoelhuis van uw naaimachine kapot is, dan is dat een vervelend probleem. U kunt dan het spoelhuis vervangen, zodat u zonder verdere problemen verder kunt met het maken van u creaties met uw naaimachine.

Wanneer u met speciale dikkere, decoratieve garen wilt werken, is het aan te bevelen een extra spoelhuis te nemen waarbij u de draadspanning naar eigen wenst kunt aanpassen zonder uw standaard spoelhuis voor het reguliere naaiwerk te veranderen. Voor het quilten of meanderen zijn er voor sommige merken speciale spoelhuizen verkrijgbaar.
  

Spoelhuis spanning instellen

Als u de spanning wilt aanpassen op het spoelhuis is het soms wel handig om een basiskennis te hebben om eventuele spanningsinstelling op te lossen in het spoelhuis. 

De instellingen van het spoelhuis die de fabrikant instelt werken bij veel machines goed. Het is echter onmogelijk dat de spanning altijd ideaal is. Veel factoren, zoals het gewicht van de draad, hoe hoog de boven spanning staat en het type stof, veranderen vaak de spanning die nodig is. Het is niet ongebruikelijk dat mensen meer dan één spoelhuis hebben vanwege deze variabele verschillen. 

Een spoelhuis kunt u makkelijk zelf afstellen! Hiervoor draait u met een kleine platte schroevendraaier aan de sleufschroef, draait u tegen de klok in dan wordt de spanning lager. Gaat u met de klok mee dan wordt de spanning strakker. Draai dit altijd met een kwart lichter of zwaarder en test dan even hoe de spanning is met naaien. Wanneer u te veel aan de schroef draait of te veel kracht zet in een van beide richtingen, kunt u het spoelhuis beschadigen. Bij schade kan het zijn dat het spoelhuls mogelijk niet de juiste spanning aanhoudt.
 

Andere naaimachine onderdelen

Het vinden van andere onderdelen voor uw naaimachine is eenvoudig op onze website. Op onze site Huissteden.nl hebben we een groot aanbod van verschillende soorten naaimachine onderdelen. Bijna alles wat u nodig heeft voor uw naaimachine vindt u in onze webshop. Is de steekplaat beschadigd dan kan dat draadbreuk veroorzaken! Reageert het voetpedaal niet meer? Dan kunt u ook de naaimachine niet gebruiken. Uw spoelhuisdeksel kwijt? Ook dit hebben we. Een naaimachine voetje is een onmisbaar onderdeel op u machine, deze zijn er in verschillende soorten leverbaar. Kortom voor naaimachine onderdelen bent u bij ons op het juiste adres!