Transparant garen

Wilt u ook bijna "onzichtbare" doorstikken. Gebruik dan transparant garen voor machinaal quilten of voor het stikken van kleding.

tune Filteren en sorteren

8 producten

sort-descending
Gütermann transparante garen
Niet in voorraad
3,00
Info
Madeira Monofil 60 200m, Col. 1001
2,95
Madeira Monofil 60 200m, Col. 1000
2,95
Madeira Monofil 40 500m, Col. 1001
4,75
Madeira Monofil 40 500m, Col. 1000
4,75
Madeira Monofil 60 1000m, Col. 1001
6,50
Madeira Monofil 60 1000m, Col. 1000
6,50
Madeira Monolon
5,95

Transparant garen wordt ook wel Monofil genoemd

Transparant garen ook wel monofil draad genoemd, dit soort draad lijkt op een zeer fijne vislijn en is handig als u wilt dat uw steken onzichtbaar moeten zijn. De nylon basis is maakt van een sterk en bestand tegen spanning. Het is verkrijgbaar in twee kleuren (Clear & Smoke), het is het de perfecte keuze voor gebruik wanneer de steken moeten camoufleren met de achtergrond van een project. De gladheid van de Monofil draad maakt hem ook perfect voor naai werk. Monofil draad is op nylon basis gemaakt het is daardoor sterk en in staat om spanning te weerstaan. Gebruik bij op lichte stoffen de heldere draad en bij donkere stof fen de "smokey" getinte monofil draad. We raden bij dit garen en een metallic naald te gebruiken.
  

Waar gebruik je transparant garen voor?

Transparant garen (Monofil) komt veel bij quilters voor die een quiltmachine gebruiken. Men gebruikt het als bovendraad voor veel quilttechnieken zoals stitch-in-the-ditch, onzichtbare naaimachine applique, echo-achtige applique en natuurlijk quilten uit de vrije hand. Het is dus handig voor machinaal quilten wanneer het moeilijk is om een kleur te kiezen, bijvoorbeeld in quilts met zowel donkere als lichte stoffen. Transparant garen kan in het begin een beetje lastig zijn om mee te werken. Mogelijk moet u de spanning aanpassen, de steeklengte of de naald dikte aanpassen. Sommige quilters vermijden het in de spoel te gebruiken, terwijl anderen het prima doen. Dus test het altijd eerst op een proeflapje.