Spelden / Handnaalden

Het Prym assortiment van spelden, handnaalden en veiligheidsspelden is onmisbaar voor elke naai- en handwerk liefhebber. De collectie bestaat uit diverse soorten spelden, waaronder rechte spelden, kopspelden en quiltnaalden. Daarnaast biedt Prym ook een ruime keuze aan handnaalden voor verschillende toepassingen, zoals borduurnaalden, stopnaalden en naainaalden. En niet te vergeten de veiligheidsspelden in verschillende maten voor het veilig bevestigen van stoffen of kledingstukken.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 123

sort-descending
Prym 10g glaskopspelden
4,60
Prym 20g glaskopspelden
8,40
Prym 5g rode glaskopspelden, Super fijn
7,90
Prym 30g witte glaskopspelden
12,40
Prym 20g gele glaskopspelden
8,40
Prym 40g gele glaskopspelden
15,20
Prym 10g Parelkopspelden
5,60
Prym 5g quiltspelden met bloemkop
9,50
Prym Love glaskopspelden, hart - vlinder
8,40
Prym 15g staal spelden, Super fine
4,60
Prym 10g Spelden met handvat
7,90
Prym 25g ijzer spelden
4,10
Prym 15g messing spelden
5,10
Prym 15g neon roze kopspelden
5,60
Prym 15g meerkleurig kopspelden
5,60
Prym 15g Kantklosspelden
5,60
Prym Draaibare naaldenverdeler
9,00
Prym Overtrekspelden spelden
3,20

Het verschil is de kwaliteit. Spelden, handnaalden en veiligheidsspelden van Prym zijn bij dit merk bekende producten. Men herkent ze aan de uitstekende verwerking en de gemakkelijke, handzame hanteerbaarheid. Ook de slanke punten die ieder materiaal voorzichtig behandelen en de optimale elasticiteit kenmerken producten van Prym. Het brede assortiment is geschikt voor veelvuldige eisen. Voor iedere toepassing is er de passende naald.
 

Prym Spelden

Prym spelden staan bekend om hun voortreffelijke kwaliteit. Braamvrije en glad afgewerkte lensvormige koppen bieden een optimaal, handzaam drukvlak. Gekleurde glaskoppen maken iedere speld herkenbaar zodat deze niet per ongeluk in de stof of in de kleding blijft zitten. De glaskoppen van hoogwaardig Murano-glas zijn volledig braamvrij. Door hun slank toelopende punt laten de spelden zich moeiteloos insteken zonder het materiaal te beschadigen. Dankzij hun uitgebalanceerde elasticiteit veren de spelden optimaal terug. Breken of verbuigen van de spelden wordt zo voorkomen.
  

Prym Handnaalden

De dikte van een handnaald wordt door een nummer aangegeven. Hoe hoger het nummer, des te dunner de naald. De lengte van een naald en de grootte van het oog zijn bij elk naaldtype op de diameter resp. de dikte van de schacht afgestemd. De koppen van een handnaald zijn vingervriendelijk en braamvrij afgewerkt. De zilver- of goudkleurig uitgevoerde ogen zijn gelijkmatig gestanst en volmaakt glad. Dat vergemakkelijkt het inrijgen en beschermt de draad. Voor ieder materiaal vindt u een naald met de optimale punt. Voor normaal naaiwerk is de naaldpunt lang en bijzonder slank uitlopend geslepen. Voor leren stoffen zijn driekantige punten nodig die goed insteken mogelijk maken en uitscheuren verhinderen. Borduurnaalden met afgeronde punt vergemakkelijken het borduren op grofmazige stoffen.
  

Prym Veiligheidsspelden

De geharde stalen Prym veiligheidsspelden onderscheiden zich door een uitstekende roestbestendigheid en een perfecte balans tussen buigstijfheid en elasticiteit. Zo is handwerken veel gemakkelijker. De zorgvuldige oppervlakteveredeling van een veiligheidsspeld verbetert de eigenschappen van de speldenschacht en beschermt tegen roest. Het kapje is volmaakt gelijkmatig gevormd en vrij van bramen en scherpe randen. Door hun uitmuntende veerkracht laten de spelden zich moeiteloos openen en even gemakkelijk weer veilig sluiten. De slanke punt vergemakkelijkt het insteken, zonder daarbij de stof te beschadigen.