Ondergaren / Spoelgaren

Goed ondergaren voor uw borduurmachine is belangrijk voor een mooi resultaat te krijgen.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 22

sort-descending
Madeira spoeldraad 1500m Wit
7,95
Madeira spoeldraad 1500m Zwart
7,95
Madeira 100% katoen spoeldraad
8,25
Brother groene cone spoeldraad
Speciale prijs 8,00 Normale prijs 9,00
Brother groene cone spoeldraad, voordeeldoos 5 stuks
Speciale prijs 35,00 Normale prijs 45,00
Brother spoeldraad wit
Speciale prijs 8,00 Normale prijs 9,00
Brother spoeldraad wit, voordeeldoos 5 stuks
Speciale prijs 35,00 Normale prijs 45,00
Brother spoeldraad zwart
8,00
Brother spoeldraad zwart, voordeeldoos 5 Stuks
Speciale prijs 35,00 Normale prijs 45,00
Mettler spoeldraad Wit
6,50
Mettler spoeldraad Zwart
6,50
Madeira Burmilon spoeldraad No.120, 7500m Wit
16,95
Madeira Burmilon spoeldraad No.120, 7500m zwart
17,95
Madeira spoeldraad 500m Wit
5,25
Madeira spoeldraad 500m Zwart
5,25
Madeira 50x wit voorgespoelde spoeltjes
39,00
Madeira 144x wit voorgespoelde spoeltjes
69,00
Madeira 50x zwart voorgespoelde spoeltjes
39,00

Spoelgaren / Ondergaren kopen?

Er is speciaal spoelgaren / ondergaren voor de borduurmachines. Dit spoelgaren is dunner dan gewoon borduurgaren. Het resultaat van uw borduurwerk wordt daardoor veel mooier, en het borduurwerk zal ook minder dik aan voelen als u standaard borduurvlies erbij gebruik. Spoelgaren, ook wel ondergaren genoemd is er in verschillende merken. Grote merken in de spoelgaren/ondergaren zijn Brother, Mettler, Madeira en Rheingold. De meeste voorkomende spoelgarens zijn bijna altijd van polyester. Spoelgaren / ondergaren is er in verschillende diktes, en de conen zijn er in verschillende grootte. De conen spoelgaren / ondergaren zijn van 500 meter tot 10.000 meter.
Madeira heeft ook spoelgaren van katoen. Dit is praktisch als u, uw project nog wilt verven, dan kleurt het spoelgaren mee. Spoelgaren is ook te gebruiken op uw naaimachine. Als u, uw werk doorstikt met decoratieve steken, en hiervoor als bovendraad borduurgaren gebruikt is het resultaat mooier als u op uw spoel spoelgaren gebruikt.

Spoelgaren / ondergaren is alleen zichtbaar aan de achterkant, maar ze zijn van enorm belang. Grofweg heeft u altijd minimaal de helft van de lengte van de bovendraad nodig voor de bijpassende onderdraad. 

Het is erg belangrijk om de spanning van alle draden die u gebruikt correct in te stellen. Dit zorgt ervoor dat de Spoelgaren / ondergaren niet op de voorkant wordt weergegeven en dat het risico van breken of lussen wordt verkleind. Bij gebruik voor kleding komen de Spoelgaren / ondergaren in contact met de huid en moeten ze zacht aanvoelen en geen irritatie geven. 
  

Kant en klare spoeltjes

De kant en klare spoelen zijn geschikt voor een breed scala aan borduurmachines, maar u moet er eerst voor zorgen dat ze passen en presteren op uw borduurmachines, ze kome nhet meest voor in semi industrie machines zoals de Brother PR en VR serie. U zult profiteren van het gemak dat ze al voorgespoeld zijn. Het enige wat u nog moet doen is in het spoelhuis te plaatsen en dan bent u klaar om te starten. 
 

Grote klossen voor groot gebruikers

Er zijn verschillende draden op conen die kunnen worden gebruikt voor opspoelen van losse spoeltjes. Deze zijn omgerekend per meter goedkoper dan kleinere klosjes Spoelgaren / ondergaren.