Punchmachine

Met een punchmachine opent zich een wereld met hele andere technieken. U kunt met een punchmachine namelijk bijna schilderen op stof en wol..

tune Filteren en sorteren

1 product

sort-descending
Babylock Embellisher punchmachine
web only
  • Textielverwerkingen
  • Max. 12 naalden
  • Geen draad vereist
619,00

Punchmachine kopen?

Als u een punchmachine koopt, dan ontdekt u een zeer oude kunst van vervilten en laat u uw artistieke inspiratie de vrije loop. Een punchmachine lijkt op een naaimachine maar je werkt zonder garen en punch alles aan elkaar. Het vervilten wordt gedaan met speciale naalden. Naalden met aan de zijkant weerhaakjes om twee of meer weefsels te vervlechten, hun kleuren en structuren te mengen om zo een compleet nieuw en uniek materiaal te creëren, zonder draad of spoeltje. Eeuwenlang hebben stof- en viltkunstenaars met de hand hun kunstwerken gemaakt, hetgeen een nauwkeurig en intensief proces is. Met een vilt/punch machine kunt u kunst meester worden binnen enkele minuten en met gemak snel professioneel ogende resultaten bereiken.
 

Wat is punchen?

Met een punchmachine kunt u bijna alle soorten van textielverwerkingen en technieken toepassen. Punchen is techniek wat ze ook vaak schilderen met textiel noemen. Het is oorspronkelijk een industriele techniek. Door het prikken met naalden die zijn voorzien van weerhaakjes, verweef u losse, natuurlijke vezels. Een elektrische punchmachine met één of meerdere naalden, waarmee u snel en zonder inspanning stoffen en losse vezels tot de meest uiteenlopende werkstukken verwerkt.
 

Een punchmachine uitproberen?

Als u de Babylock Embellisher punchmachine heeft gezien, wilt u deze natuurlijk eerst en het liefst zo snel mogelijk uitproberen. Om zeker te weten dat u de punch machine kunt uitproberen in Barneveld, is het raadzaam om een afspraak te maken tel: 0342 – 491591 dan zorgen wij dat uw gewenste Janome punchmachine klaar staat voor u.